Glas Javnosti

HRVATSKOM PREDSEDNIKU SINULA IDEJA: Ovaj GLUMAC zna sve o dronu koji je pao na ZAGREB!

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Hrvatski predsednik Zoran Milanović i hrvatski premijer Andrej Plenković mesecima vode polemiku preko medija. Danas je najnovija - o dronu.

Novinari su danas pitali hrvatskog predsednika šta misli o današnjoj press konferenciji u Zagrebu na kojoj je rečeno da je bespilotna letelica koja je pala na Zagreb 10. marta bila naoružana aviobombom, da je eksplodirala pri udaru o tlo ali da nu njoj nije bilo eksploziva kao što je TNT.


- Nisam slušao konferenciju, ali su mi preneli. Pristupio sam tome ozbiljno, stvar jest ozbiljna. Kinetička energija je ozbiljna stvar, ako je tu još neki eksploziv, to je jako opasno. Slušali smo od premijera da su to neke bombe, eksplozivi. Nisi ga mogao pomeriti s ekrana. Avioni su leteli zadnji put dok je on držao konferenciju. Lupetali su - rekao je Milanović.

- Je li taj eksploziv zemaljskog porekla, je li to s neba došlo? Iz neke druge dimenzije? Prema onome što sam čuo, imam utisak da se radi o postupku gaslajting. Ako nije privredni ni vojni eksploziv, je li s nekog filmskog seta? Da možda pitamo Klinta Istvuda - prozvao je u svom stilu Milanović hrvatskog premijera Plenkovića.


- To je užasno neozbiljno, trebalo je formirati državnu komisiju, ovo su vanredni događaji, vjerovatno se neće ponoviti. Ako se istraga ustupi državnom tužilaštvu protiv koga će ići? Ukrajinaca ili Rusa? Koga ćemo optužiti, Sergeja ili Serhija? Istraga je bila osuđena na propast - rekao je Milanović.

- U njoj očigledno nije bilo eksploziva, inače bi mogao razneti zgradu. Kad je 50 kilograma TNT-a, onda se cela zgrada trese i sve ide dođavola. To se pričalo na početku, a onda se sazvala konferencija na kojoj nismo saznali ništa. Zanima me, je li u tom objektu bilo TNT-a? Koliko? Bomba može biti i božićna... Ili se radilo o eksplozivu koji bi gimnaziju pretvorio u prah i pepeo? - bio je pomalo nervozan Milanović.Rekao je i da ni vojni profesionalci nisu shvatili što je rečeno na današnjoj konferenciji.

 - Govorilo se da ne bi ispalo da je premijer budala. On nije budala, ali moraju paziti što govore - naglasio je Milanović.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR