Glas Javnosti

AMBASADA RUSIJE OPALILA ŠAMAR ŠMITU: "Visoki predstavnik" potegao BONSKA ovlašćenja, a ovo je odgovor!

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Ambasada Ruske Federacije u BiH zatražila je od partnera iz Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira da ponište takozvanu odluku Kristijana Šmita da obustavi Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske.

Ukoliko pojedini članovi UO PIK-a nastave da popuštaju samovolji Kristijana Šmita, posebno ako se sankcije koriste protiv legalno izabranih političara u BiH, onda će sva odgovornost za moguću destabilizaciju u BiH pasti na predstavnike međunarodne zajednice - upozorava se u saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici Ambasade Rusije u BiH.

???? Izjava Ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini 1. Potvrđujemo principijelni stav Ruske Federacije da se...

Objavljuje Ambasada Ruske Federacije u Bosni i HercegoviniSrijeda, 13. travnja 2022.

Iz ruske Ambasade su pozvali sve političke snage u BiH da pokažu realizam i odmah krenu u direktan dijalog, bez spoljnog posredovanja kako bi se što pre došlo do kompromisnih rješenja o aktuelnim unutrašnjim političkim pitanjima, formirala i jačala atmosfera saglasnosti i pomirenja.

Ambasada je potvrdila principijelan stav Rusije da se nemački državljanin Kristijan Šmit bez saglasnosti Saveta bezbednosti UN ne može smatrati visokim predstavnikom u BiH, zbog čega nema ovlaštenja u smislu Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, a sve njegove odluke su nelegitimne.


Nemački diplomata Kristijan Šmit rekao je juče da je "obustavio Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti".

Narodna skupština RS usvojila je 10. februara Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti. Predsednik Srpske Željka Cvijanović objavila je 7. aprila Ukaz o proglašavanju ovog zakona koji bi sutra trebalo da stupi na snagu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR