Glas Javnosti

VOĐA ŠKALJARACA pre dve godine deportovan iz Srbije u Crnu Goru, čim je stigao IZGOVORIO REČI u kojima pominje AL KAIDU!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Odbegli Jovan Vukotić, navodni vođa škaljarskog klana, pre tačno dve godine deportovan je iz Srbije u rodnu Crnu Goru. Ekstradicija Kotoranina izvedena je uz neviđene mere obezbeđenja specijalaca iz Srbije i Crne Gore, a on je kada je helikopterom sleteo u susednu državu, navodno rekao: "Šta je ovo, kao da mi preti Al Kaida?!"

Ministarstvo pravde Srbije, podsetimo, tada je dalo saglasnost da se Kotoranin izruči Crnoj Gori, koja ga je tražila zbog pokušaja ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića, kao i za držanje oružja. Vukotić je u Srbiji robijao 15 meseci zbog falsifikovanja pasoša.

- Koliko je dobro bila organizovana deportacija vođe škaljarskog klana govori i podatak da se prvobitno nije ni znala lokacija na koju će helikopter sa Vukotićem sleteti. Takođe, organizovan je pravi, ali i lažni doček kako bi misija ostala tajna, ali i da se ne bi znalo u kojem konvoju se nalazi Vukotić. U to vreme trajao je žestok rat između "škaljarskog" i rivalskog "kavačkog" klana, pa je dolazak Vukotića u Crnu Goru bio veoma rizičan.


- Lokacija u Crnoj Gori, gde će helikopter sleteti, nekoliko puta je menjana u toku samog leta. Sleteli su na kraju po snegu, pored šume na severu Crne Gore, gde u bližem okruženju nije bilo nikakvog objekta. Vukotića su tu čekali do zuba naoružani crnogorski bezbednjaci koji zajedno sa srpskim kolegama nisu dozvolili ni muva da prođe. Vukotić je tokom leta bio potpuno miran i staložen. Na kraju leta, kad su već stigli na tlo Crne Gore i kada je video koliko specijalaca je u njegovom okruženju, pred svima je navodno prokomentarisao: "Šta je ovo?! Kao da mi preti Al Kaida?!" Verovatno ni sam nije bio svestan kolika mu je opasnost pretila.


Inače, navodni vođa "škaljaraca" je tada navodno insistirao da nikako ne bude transportovan kopnenim putem, pa je čak i nudio da o svom trošku bude deportovan avionom.

Vukotić se, podsetimo, od septembra 2021. godine nalazi na međunarodnoj Interpol poternici zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i podstrekavao na ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

BONUS VIDEO: KAKO DA TUŽITE TRGOVCE ZBOG PREVARE: Koliko su potrošači u Srbiji (ne)zaštićeni?

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR