Glas Javnosti

BIZARNO OPRAVDANJE ŠEFA DIPLOMATIJE CRNE GORE: Verno podržava Milovu politiku, NEMA VRAĆANJA SRPSKOG AMBASADORA!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Šef diplomatije Crne Gore Đorđe Radulović odgovorio je na pitanja poslanika koja se tiču vraćanja srpskog ambasadora Vladimira Božovića. Svoju odluku ne želi da promeni, a kao prilično loš izgovor on navodi da bi to bilo kršenje konvencije.

On je, odgovarajući na pitanje poslanika Jovana Vučurovića (DF) kada će Vlada Crne Gore povući odluku o proterivanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića, rekao da veruje da je u vezi tog problema "ova Vlada krivac bez krivice".

- Vlada Crne Gore, kao što sam rekao, ne može da povuče odluku o proglašenju Božovića personom non grata, a da ne krši konvencije. Imajući u vidu da smo u kući zakona, ja ne mogu da očekujem ni od koga da traži od ove vlade da krši zakone, a konvencije su takođe neka vrsta zakona, rekao je Radulović.

 

-Ovakve odluke, kada je u pitanju ambasador Božović, nikad nisu poželjne, i da ne priliče dobrosusedskim odnosima. Siguran sam da Srbija može da pošalje novog ambasadora koji će raditi na približavanju dve zemlje. Ako je odluka Srbije da Božović ostane ambasador, mi to poštujemo, ali se mora pokrenuti procedura agremana. Ponovno traženje agremana bilo bi presedan u diplomatskoj praksi, pa bi trebalo u duhu bliskosti i prijateljstva raditi da nađemo rešenje kako bi bez hipoteke prošlosti unapredili odnose.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR