Glas Javnosti

MASOVNA ČISTKA U TAJNOJ SLUŽBI! Novi udar na Srbe, predvodi ih obaveštajac iz afere LAŽNA DIPLOMA

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Srpski kadrovi u Obaveštajno-bezbednosnoj agenciji BiH ponovo su na udaru. Završnu operaciju sprovodi direktor Osman Mehmedagić a na rukovodeća mesta na kojima su Srbi dovodi ljude lojalne Stranci demokratske akcije.

Direktnim pritiscima na obaveštajni sektor 2004. godine Obaveštajno-bezbednosna služba Republike Srpske (OBA RS) i federalna Obaveštajno-sigurnosna služba (FOSS) integrisane su u Obaveštajno-bezbednosnu/sigurnosnu Agenciju BiH (OBA/OSA BiH).

Umesto na ravnopravnim osnovama i odredbama Zakona o OBA koji predviđa strukturu shodno ustavnom poretku BiH, kadriranje Agencijom, svodi se na eliminaciju najiskusnijih obaveštajaca iz Srpske.


Inertnost srpskog predstavnika na poziciji direktora dovela je do nekontrolisanog prijema bošnjačkih kadrova i popunjavanja mesta penzionisanih Srba. Otimanje rukovodnih pozicija u Direktoratu za operacije Agencije dovelo je da su od 23 šefa Uprava samo dvojica Srbi (po jedan iz OBS RS i FOSS).

- Uprava za tajno praćenje u Sarajevu potpuno je očišćena od Srba. Masovno se primaju deca i rođaci penzionisanih Bošnjaka što se u slučaju Srba nije dogodilo - navodi dobro obavešteni sagovornik "Glasa javnosti".


Mišo Kerleta, zvani Srbin, koji je rat proveo u Sarajevu kao pripadnik Armije BiH i muslimanske obaveštajne službe (AID) a koji se dokazivao isleđivanjem sprskog stanovništva je "dežurni stručnjak". Njega Mehmedagić, koji je hapšen zbog afere sa lažnom fakultetskom diplomom, koristi za otimanje rukovodećih mesta od Srba, nelojalnih političkom Sarajevu.

Samovolja i bahatost bošnjačkog rukovodstva u sklanjanju Srba sa vitalnih pozicija pokazana je prevremenim penzionisanjem Miloša Šavije i to zato što se nije pojavio na sednici komisije za NATO. Šavijino mesto i članstvo u Komisiji privremeno je preuzeo "dežurni Srbin" Mišo Kerleta, da bi ga potom predao Ibrahimu Medjedoviću.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR