Glas Javnosti

DODIK UZVRAĆA UDARAC Nemoćni su, BiH nema šansu

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Milorad Dodik reagovao je na podmuklo obraćanje u Savetu bezbednosti UN gde je prezentovan šestomesečni izveštaj o stanju u BiH.

Obraćanje Kristijana Šmita u Savetu bezbednosti i optužbe predstavnika Velike Britanije na račun Republike Srpske za stanje u BiH rezultat je nemoći Zapada u pokušaju da kontroliše procese na Balkanu - rekao je srpski član Predsedništva Milorad Dodik.


U izjavi za Radio televiziju Republike Srpske rekao je da je očigledna kriza i u međunarodnim institucijama, jer je Savet bezbednosti prekršio procedure i dozvolom za obraćanje Šmitu, ali i bošnjačkom članu Predsedništva Šefiku Džaferoviću.

Ovim se, ističe Dodik, pokazalo da BiH nema šansu.


Komentarišući obraćanje predsedavajućeg Predsedništva BiH Šefika Džaferovića, Dodik je poručio da "nije pokazao ništa novo osim ponovne mržnje prema Srbima".

- Zato je i požurio i tako se naprosto pojavio u Njujorku da bi mogao ponovo da kleveće i da laže prema Srbima, tvrdeći samo ono što je on mislio da je istina. To govori o tome da je isti taj Savet bezbednosti prekšrio i procedure i sam Ustav BiH - istakao je Dodik.


Dodik je naglasio da Džaferović nije više pozicionirani funkcioner od predsedavajućeg Saveta ministara Zorana Tegeltije, ako nije u ime Predsedništva.

- Pošto nije bio u ime Predsjdništva, to samo govori da on ima jedan stereotip o tome koji želi da sprovede pod svaku cenu i da naprosto oni sami doprinose destabilizaciji i razbijanju same BiH. I ova sjednica pokazuje da ona nema nikakvu šansu. Koliko ćemo se mrcvariti u tom jednom beskorisnom, organizovanom pojmu kako se zove Bih, pokazaće vreme - rekao je Dodik.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR