Glas Javnosti

ZVANIČAN STAV! Medicinski fakultet se izjasnio o Ivermektinu

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu izdao je saopštenje povodom „brojnih komentara koji su se pojavljivali u vezi sa primenom ivermektina u lečenju kovid-19 infekcije“.

Fakultet je, kako je i najavljivano, danas objavio svoj zvanični stav o upotrebi ivermektina.

Oni su naveli da je Medicinski fakultet smatrao da kao ustanova najvišeg nacionalnog značaja treba da reaguje i priložili su ekspertska mišljenja rukovodstva Instituta za mikrobiologiju i imunologiju i Klinike za infektivne i tropske bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Srbije.


"Podsećamo da je Agencija za lekove i medicinska sredstva jedina institucija koja je ovlašćena za izdavanje dozvola za stavljanje u promet isključivo kvalitetnih, bezbednih i efikasnih lekova i medicinskih sredstava", navedeno je u saopštenju Dekanskog kolegijuma Medicinskog fakulteta.

Na žalost, upotreba u ivermektina – originalno leka za stoku koji se takođe koristi i u izuzetnim slučajevima u lečenju ljudi –  u Srbiji je u konstantnom porastu. Prodaja u biljnim apotekama bukti upravo zbog promocije koju lek doživljava u antivakserskim grupama.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da su lekari koji su preporučili ili prepisali lek Ivermektin već smenjeni sa svojih radnih mesta.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Milutin u 07.11.2021 15:25:58 h
     0 

Svi lekovi za životinje su beopasni za zdravlje životinja.biološki gledano ljudi i životinje su potpuno isti.ali političari odlučuju