Glas Javnosti

Profesorka Medicinskog napustila „Ivermektin grupu“: Želim vam svako dobro!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Profesorka Medicinskog fakulteta u Beogradu Valentina Arsenijević Arsić napustila je Vajber grupu u kojoj se savetovalo korišćenje ivermektina za lečenje koronavirusa i o tome obavestila članove grupe.

Ona je to uradila nakon što je od Medicinskog fakulteta dobila informaciju da su analize eksperata tog fakulteta pokazale da Ivermektin ne treba koristiti u prevenciji i lečenju infekcije COVID-19.

„Uvažene kolege, dragi članovi grupe, upravo je stiglo obaveštenje da su eksperti dve katedre Medicinskog fakulteta (Katedra za Mikrobiologiju i Katedra za Imunologiju) dostavile zvanično obaveštenje Dekanu Medicinskog fakulteta. Shodno iznetim činjenicama i podacima, stav Instituta za mikrobiologiju i imunologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu je da ivermektin ne treba primenjivati u svrhe prevencije i lečenja infekcije virusom SARS-CoV-2 i bolesti COVID-19. U tom smislu nisam u mogućnosti da nastavim svoje članstvo na ovoj grupi, pomoć kolegama i pacijentima. Želim vam svako dobro, napisala je prof. Valentina Arsic Arsenijević, a prenela Nova.rs njenu poruku članovima grupe, piše N1.

Inače, Ivermektin je lek koji se koristi u stočarstvu.

Podsetimo da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da su lekari koji su preporučili ili prepisali lek Ivermektin smenjeni sa svojih radnih mesta.

O tome je na današnjoj konferenciji za novinare, posle sednice Kriznog štaba, upitana i ministarka i epidemiološkinja Darija Kisić Tepavčević. „Svi zdravstveni radnici koji šire dezinformacije koje utiču na zdavlje ljudi – radićemo apsolutno sve da izgube licencu“, rekla je ministarka.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR