Glas Javnosti

ZA IMUNITET NAJBOLJI JE REN: Biljka koja popravlja stanje celog organizma i zaustavlja kašalj

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Sveže voće i povrće, ali i biljni preparati i čajevi prva su pomoć u borbi za jači imunitet. Na prelasku godišnjih doba posebno je važno da sačuvamo zdravlje, a stručnjaci tvrde da se imuni odgovor organizma dodatno može jačati prirodnim preparatim namirnicama. Ren ima jak ukus i veoma intenzivan miris koji praktično “otvara” disajne puteve, pa se savetuje borbi protiv infekcija.

Ren sadrži singrin, ali i kumarine, fenole, eterično ulje, aspargin, peroksidazu, smolu, skrob i saharide. Sve ono što bi vam u apoteci mogli spakovati i u neke raznobojne kapsule.

Čaj za čišćenje pluća – Sa dva decilitra ključale vode, prelijte deset grama narendanog korena rena i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Napitak treba piti dva do tri puta dnevno, pišu Sremske vesti.


Protiv umora i teškog disanja – Tegobe teškog disanja mogu da se ublaže ako sa šoljom jabukovog sirćeta skuvate četiri supene kašike narendanog rena. Kada se ren razmekša treba ga procediti, a dobijenoj količini dodati istu količinu meda. Dobijenu smesu lagano kuvati da se zgusne, a onda ostaviti da se kaša ohladi. Uzimajte ujutru i uveče.

Osobama koje imaju teškoće sa disanjem i kašljem, takođe se preporučuje da svako jutro na prazan želudac uzmu jednu kašičicu naribanog rena pomešanog sa kašičicom meda.


Takođe pomaže u borbi protiv bolesti sinusa i curenja iz nosa, i kompletno utiče na jačanje imuniteta. Ren pomaže pri mršavljenje, smanjuje krvni pritisak, predupređuje artritis i osteoporozu, poboljšava varenje i disanje, a deluje i kao antibakterijski agens. Ipak, treba imati na umu da ren sadrži natrijum, koji nije tako povoljan za dijabetičare i osobe koje imaju probleme sa bubrezima.

Pripremljen ren ne sme dugo da odstoji, ne više od dva, tri meseca, jer tada gubi pulpu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR