Glas Javnosti

Voće koje ne sadrži velike količine šećera

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Mnoge zdravstvene beneficije povezane su sa redovnim konzumiranjem voća.

Preporučuje se jedenje voća kako bi se zadovoljile potrebe za šećerom, kojih je znatno manje nego u slatkišima, kolačima i sličnim namirnicama.

Dijetetičarke Erika Barera i Kolet Miko izdvojile su nekoliko vrsta voća koje su veoma zdrave i poznate po tome što ne sadrže mnogo prirodnog šećera u kojima možete da uživate bez brige o višku kalorija.


Breskve

Breskve imaju manje od 13 grama šećera i sadrže druge hranljive materije kao što su vlakna, kalijum, vitamini A i C.

Takođe sadrže rastvorljiva i nerastvorljiva vlakna. Rastvorljiva vlakna drže nivo holesterola pod kontrolom, dok nerastvorljiva pomažu u varenju, sprečavajući zatvor.

Grejpfrut

Dijetetičari su izdvojili grejpfrut kao voće sa niskim sadržajem šećera; polovina grejpfruta sadrži manje od 11 grama šećera.

Ovo citrusno voće je bogato vitaminima A i C koji pomažu u održavanju imunog sistema. Grejpfrut se može kombinovati sa drugim voćem, a jedan od popularnijih načina konzumiranja je u ukusnom i prirodnom voćnom soku sa drugim agrumima.

Pomorandže

Iako je sok od pomorandže bogat šećerom, to nije slučaj sa samim voćem, jer za jednu čašu soka obično su potrebne do tri pomorandže.

Jedna cela pomorandža sadrži 12 grama šećera i dobar je izvor vlakana, vitamina C i esencijalnih hranljivih materija kao što su kalijum i folna kiselina, piše „Eat This, Not That“.


Jagode

Jagode su popularno voće poznato po svojim prednostima. Imaju malo šećera, samo sedam grama po šoljici jagoda, Kombinacija vlakana, antioksidanata i kalijuma u ​​jagodama odlično utiče na zdravlje srca.

Maline

Jedna šoljica malina sadrži pet grama prirodnog šećera, a poznate su i kao voće koje je malo kalorija i neverovatno bogato vlaknima. Samo jedna šoljica sadrži osam grama vlakana, što je više od četvrtine preporučenog dnevnog unosa od 25 do 34 grama za odrasle osobe.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR