Glas Javnosti

NOVA VRSTA VOĆA: Šta odlikuje novu sortu pomorandže oniks?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na tržištu se pojavila sorta pomorandže oniks koju je razvila poljska kompanija Genesis Fresh. Navode da je posebno atraktivnom čine kombinacija spoljne i unutrašnje boje koja je žarko crvena.

Naučni dokazi o sadržaju antioksidansa
 
Da sadrži visok nivo antocijana (antioksidansi odgovorni za intenzivnu crvenu boju, op.ur.) u optimalnoj zrelosti, potvrdio je Institut za molekularnu i staničnu biologiju (IBMCP) u Valensiji, piše Fresh Fruit Portal.
Slična je poznatoj sorti sanguinelli (kasna polusezonska vrsta crvene pomorandže), s tim što oniks ima tamnije meso, ali i koru te doseže veću veličinu.

- Iako su oniks i sangvineli uporedivi po organoleptičkom kvalitetu, oniks se odlikuje time što ranije postiže optimalnu veličinu i spoljašnju boju, što omogućava i raniju berbu - rekao je izvršni direktor Genesis Fresha David Alba.
Navodi i da pokazuje izuzetnu izdržljivost na stablu. Njena obojenost i čvrstoća idealni su, kaže, za tržišta širom Azije, Severne Amerike i Evrope. Zbog svog atraktivnog izgleda namenjena je i izradi koktela.
Trenutno dostupna u tri evropske države
 
Ova pomorandža trenutno je dostupna u Velikoj Britaniji, Španiji i Nemačkoj. Prodaje se po ceni od 0,99 EUR po komadu, a pakuje u setove od tri ili pet komada.


Glas javnosti/ S07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR