Glas Javnosti

U susret Božićnom postu: ŠNICLE OD SOJE na lovački način u sosu od pečuraka

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Božićno post počinje u nedelju, 28. novembra, pa valjalo bi podsetiti se posnih recepata. Predlažemo vam šnicle od soje na lovaki način u sosu od pečuraka.

Mere su odokativne, uzmite u obzir za koliko osoba spremate ručak:
 
- sojine šnicle,
- glavica luka,
- praziluk,
- mrkva,
- peršun,
- senf,
- beli luk,
- šampinjoni iz tegle,
- vino,
- sok od paradajza,
- suvi začin,
- so i biber 


PRIPREMA:
 
 
Sojine šnicle obariti par minuta u vodi sa malo začina C.

Dobro ih ocediti od vode, uvaljati ih u brašno i propržiti na ulju da porumene.

Naseći glavicu luka i praziluk, prodinstati na malo ulja, dodati naseckanu mrkvu i jedan peršun (ja sam ga ostavila celog, pa izvadila na kraju kuvanja).

U to dodati sojine šnicle, kašičicu senfa, jedan čen belog luka, šampinjone iz tegle (ili naseckane kisele krastavce), čašu vina i čašu paradajza, začin C, so i biber.

Podliti sa malo vode i dinstati 20-tak minuta.

Proveriti ukus i začiniti po zelji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR