Glas Javnosti

DOMAĆE PANCEROTE: Mirišu kao iz pekare,a sadrže manje ulja nego iz tiganja

Hrana
Autor: Glas javnosti

Za one koji drže dijetu neka samo gledaju a ostali navalite i uživajte u kombinaciji mekoće i ukusa. Pancerote se prave tako što se umesi kiselo testo i napune se nadevom po vašoj želji, veoma slično krofnama, samo slano.

Retko ko je imun na miris, ali i zgled pancerota iz pekarskih vitrina.

Sada ćete imati recept za pancerote, a kad budete pravili kuća će vam mirisati na pekaru.

Od sastojaka je potrebno:

4 dl mleka
2 dl vode
2 dl ulja
1 kvasac
1 kašika šećera
2 kašičice soli
oko 1 kg brašna

Za nadev:
1 pavlaka
200-300 g salame
200 g šunke (suve)
malo kečapa
malo origana
Za premazivanje:
1 jaje
malo susama

POSTUPAK SPREMANjA:
1. Sjediniti mleko i vodu, dodati šećer pa smlačiti. Zatim staviti kvasac da nadođe.
U posudu za mešenje testa staviti nadošao kvasac, ulje, so i dodavati brašno i umesiti glatko testo. Testo ostaviti nekih 20-ak minuta da naraste.

2. Pavlaku umutiti kašikom, pa dodati izrendanu salamu, sitno seckanu šunku i malo kečapa i origana. Sve sjediniti.
Zatim oklagijom razvući testo u pravougaonik (debljine 0,5 mm) i kalupom vaditi krugove. Na svaki krug staviti po kašiku fila i preklopiti pancerotu. Krajeve pritisnuti viljuškom, da se ne bi otvorili.

3. Pancerote ređati u pleh i ostaviti da odstoje još nekikh20 minuta. Zatim ih premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 220 stepeni dok porumene.

Pečenjem u rerni dobićete ukusno pecivo da daleko manje sadržaja masti od onog prženog u ulju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR