Glas Javnosti

SVEDSKA GRANČICA ima široku lepezu lekovitih moci da predstavlja UNIVERZALNI LEK PROTIV SKORO SVIH VRSTA BOLESTI

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Svedska grancica poznat i pod drugim nazivom kao sveden biter (internacionalno Sweden Bitter), to je jedan od prirodnih eliksira u ciji sastav ulazi odredjena mesavina lekovitih biljaka.

Poznatoj austrijskoj travarki Mariji Treben svedska grancica postala je osnovno sredstvo za lecenje svih vrsta bolesti. Ona je pored odredjenih lekovitih cajeva i melema, skoro uvek uporedo preporucivala i upotrebu sveden bitera. Svedska grancica se u danasnje vreme najcesce preporucuje kod problema sa varenjem. 
Posebno su blagotvorni oblozi od sveden bitera koji pomazu kod upalnih procesa kao sto su oteceni zglobovi, uganuca, isijas, upala nerava i slicno.
Prema starim zapisima i iskustvima Marije Treben svedska grancica ima daleko siru lepezu lekovitih moci tako da predstavlja univerzalni lek protiv skoro svih vrsta bolesti.
Kao što su:
Otklanja grceve u stomaku, hladi jetru i umiruje gasove. Blagotvorno deluje na bubrege, podstice izlucivanje tecnosti iz organizma, pomaze u lecenju hemoroida, regulise apetiti i varenje hrane. Regulise menstruaciju u svakom pogledu kako preobimnu tako i preoskudnu. Otklanja depresivno i melanholicno raspolozenje. Povoljno deluje u suzbijanju groznice, povisenje temperature a koristan je i u lecenju epilepsije. Prociscava krv i podstice cirkulaciju. Otklanja kurje oko i bradavice. Ubrzava zarastanje rana i eliminisanje ožiljka. Oblog od sveden bitera otklanja zubobolju, glavobolju i vrtoglavicu, leci oci. Svakodnevna upotreba svedske grancice cuva zdravlje, budi i podize zivotnu energiju, podmladjuje i obezbedjuje bolju kondicuju u starosti. Marija Treben je ovaj eliksir obavezno preporucivala i za lecenje raznih vrsta raka.
Mali sveden biter
Spisak biljaka:
10 gr   aloe (umesto aloe moze da posluzi koren lincure ili prah od pelena)
5 gr   mire
0,2 gr   safrana
10 gr   lista sene
10 gr   kamfora (sme se upotrebiti samo prirodni kamfor)
10 gr   korena rabarbare
10 gr   korena isijota (kurkume)
10 gr   mane
10 gr   terijak venecijana
5 gr   korena kravljaka
10 gr   korena angelike
Priprema eliksira:
Navedene biljke staviti u staklenu flasu od 2 l i naliti 1,5 l kvalitetne domace rakije, jacine 38-40%. Flasu ostaviti 14 dana na suncu a svakodnevno je dobro promuckati. Nakon toga, procediti i cuvati na tamnom mestu.
Svedsku grancicu ne treba da upotrebljavaju deca, trudnice, doilje a pogotovo osobe koje boluju od hemofilije jer razredjuje krv. U svakom slucaju pre svake upotrebe neophodna je konsultacija sa lekarom.
Postoje dve varijante svedske grancice pod nazivima veliki sveden biter i mali sveden biter. U sastav velikog sveden bitera ulazi dvadesetak razlicitih lekovitih biljaka a u mali sveden biter jedanaest. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR