Glas Javnosti

SUVO BLAGO U ČAŠI: Napitak od ove biljke snižava PRITISAK i ŠEĆER u krvi, a semenke čine ČUDA!

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Toliko je lekovitih biljaka koje su nam nadovat ruke, a nismo ni svesni koliko su dobre za naše zdravlje i svakodnevnu upotrebu.

Ukoliko niste znali, kineski peršun je prava riznica zdravlja. Ima nažan miris i pomalo gorak ukus, ali se od njega može napraviti gust, izuzetan sok.

Kineski peršun je poznatiji kao korijander, biljku krupnijeg lista, deblje i duže stabljike od običnog peršuna. Dodajte ga jelu kad god možete, a izuzetan je i kao diuretik. Pomoću njega ćete izbaciti i višak tečnosti, ali i sniziti povišen krvni pritisak.


Zahvaljujući supstancama sa antimikrobnim svojstvima, kineski peršun doprinosi i zdravlju creva i jačanju opšteg imuniteta organizma. Antioksidanti u njemu deluju i na smirivanje upala u telu. Zdrave su i semenke ove biljke koje možete nabaviti u zdravoj hrani, a koristite ih mrvljene ili samlevene u supi, raznim čorbastim i saftanim jelima, piše najzena.rs.

Takođe, ulje kineskog peršuna se preporučuje dijabetičarima zbog vrlo niskog glikemijskog indeksa, dok se u  indijskoj medicini, seme i ulje ove biljke koriste za kontrolu šećera u krvi. Seme kineskog peršuna potopi se u čašu vode, a ujutru procedi i ta voda se popije. 



Ovakve i slične biljke mogu biti od izuzetne koristi za mnoge bolesti, samo je potrebno znati iskoristiti ih na pravi način. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR