Glas Javnosti

SAVETI za oporavak od NEPROSPAVANE NOĆI

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Jedan od problema današnjice su neprospavane noći, svi ponekad patimo od nesanice, ali vam se to često dešava možda je vreme da se tom problemu ozbiljno posvetite. Mi vam savetujemo da probate sledeće četiri stvari.

Jedite proteine i zdrave masti

Ako vam nedostaje energije, veća je verovatnoća da ćete žudeti za nezdravom hranom. Ovo drugo će dodatno pogoršati vaše blagostanje i odjednom ćete se naći u začaranom krugu. Pokušajte da svom telu pružite zdravu i uravnoteženu ishranu, što znači da je neophodno da obezbedite adekvatan unos proteina i zdravih masti.

Izložite se suncu

Naš unutrašnji ritam je orijentisan prema svetlosti kojoj smo izloženi. Dok izlazite na sunce, dajte svom telu do znanja da je vreme da se probudite i započnete dan. Zbog toga vam savetujemo da provedete nekoliko trenutaka na suncu što ranije, a najbolje odmah nakon što ustanete.

Prošetajte se

Verujemo da posle neprespavane noći želite da se odmorite i da niste raspoloženi za izlazak napolje. Jasan nam je vaš rezon, ali vam ipak preporučujemo da odete u šetnju, jer ćete od ove aktivnosti imati velike koristi; osim izlaganja suncu, nadisaćete se i svežeg vazduha, a kretanje će dodatno razbuditi vaše telo i ubrzati cirkulaciju.

Idite u krevet u isto vreme kao inače

Čak i ako ste neispavani i želite da odete ranije u krevet, vodite računa da svaki dan idete u krevet u isto vreme. Ovo je najlakši način da se vratite u svoj stari ritam i dugoročno imate kvalitetniji san.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR