Glas Javnosti
posta

PROVERITE ZDRAVLJE SRCA: Uradite test od 30 sekundi za koji vam treba samo HLADNA VODA

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Odvojte vreme za organ koji život znači.

Srce je mišić koji radi bez prestanka celog našeg života, a zbog nezdravog načina života, naročito u urbanim sredinama, naše srce trpi

Zato jed obro s vremena na vreme proveriti u kakvom je stanju organ koji život znači. Predstavljamo vam jedan test koji možete uraditi upravo sada kod kuće, a koji indikuje da li vam je srce zdravo.Napunite malo veću posudu hladnom vodom i dodajte i led. Uronite obe ruke u vodu i držite ih 30 sekundi:

1. Ukoliko su vam prsti bledi i plavkasti - imate probleme sa cirkulacijom krvi u telu i nivo kiseonika u krvi je nizak.

2. Ako su vam prsti pocrveneli - to je dobar znak jer crveni prsti pokazuju da verovatno problema sa nivoom kiseonika u krvi, te da su vam srce i krvotok zdravi.

Budući da krv prenosi kiseonik i hranljive materije do svih drugih delova tela, loš rad cirkularnog sistema može uzrokovati mnoge zdravstvene probleme, pa čak i probleme sa srcem.Kako da poboljšate cirkulaciju?

Prvo što možete da uradite zarad poboljšanja cirkulacije jeste promena životnog stila. Nastojte da loše životne navike zamenite zdravim. Odreknite se alkohola, kafe, pušenja, hrane bogate šećerima i lošim mastima. Smanjenje kilaže, ukoliko ste gojazni, može doprineti poboljšanju cirkulacije. Redovna i umerena fizička aktivnost takođe. Poznato je da dobar holesterol (HDL) čuva zidove krvnih sudova.Još jedan faktor koji dovodi do slabe cirkulacije, posebno u nogama, jeste dugo sedenje koje je karakteristično za savremene poslove. Nastojte da što češće „pravite pauze“, tj. ustajete kako bi cirkulacija proradila. Na meniju treba da se nađe i hrana bogata biljnim vlaknima, što znači više voća i povrća. Hidratacija organizma se podrazumeva, piše 24 sedam.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR