Glas Javnosti

Prednosti konzumiranja semena susama tokom trudnoće

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Unos kalcijuma ne sme da se zanemari u trudnoći a ni tokom dojenja, jer se na taj način smanjuje rizik od razvoja osteoporoze.

Susam je izuzetno bogat gvožđem, pa je dovoljno uneti 50 grama ovog semena da bi se zadovoljila dnevna potreba čoveka za ovim mineralom. Osim gvožđa ( 50% semena zadovoljava potrebe ženskog tela za gvožđem), u velikim količinama prisutan je i kalcijum i to skoro 7 puta više od mleka, ovaj element podržava zdravlje koštanog sistema i zuba trudnice i osigurava formiranje mišićno -koštanog sistema embriona - prenosi Agroinfo.rs.

Magnezijum jača zdravlje nervnog sistema majke i deteta (uklanja anksioznost, nervozu, razdražljivost, emocionalno uzbuđenje). Takođe smanjuje kontrakcije mišića, pomažući u efikasnoj borbi protiv tonusa materice. Estri glicerina pročišćavaju krv i pomažu u nežnom snižavanju krvnog pritiska, što je važno za prevenciju eklampsije. Takođe, eterično ulje je korisno za bolesti zglobova. Vitamin C obezbeđuje opšti i lokalni imunitet, otpornost tela na bakterije, infekcije i prehlade.

Prednosti susama za buduću majku i dete

1. Uklonite višak tečnosti i soli iz ćelija, smanjujući otok. Normalizuje ravnotežu vode i soli, čime se obnavlja dobra cirkulacija krvi.

2. Uklonite štetne materije iz tela: slobodne radikale, toksine, metabolite, soli.

3. Antioksidansi, estri i kalcijum povoljno utiču na stanje zuba i desni, jačaju gleđ, ubijaju patogenu mikrofloru i podstiču zarastanje sluzokože.

4. Pomozite u prevazilaženju hroničnog zatvora.

5. Oni čiste bubrege zbog diuretičkog dejstva Mali kamenčići u bubrezima i bešici se razgrađuju i izlučuju iz tela. Normalizirajte učestalost i volumen mokrenja.

6. Ćelije se regenerišu, što dovodi do podmlađivanja celog organizma.

7. Osigurajte transport kiseonika do tkiva i ćelija buduće majke, bebe. Sprečite fetalnu hipoksiju.

8. pozitivno utiču na rad srca, pomažući pumpanju krvi kroz dodatni krug posteljice.

9. Izvodi se sprečavanje zapaljenskih procesa mlečne žlezde i mastopatije.

10. Sprečite anemiju zbog nedostatka gvožđa.

11. Pozitivan efekat na endokrini sistem, obnavljanje hormonskih nivoa. Susam sadrži prirodne fitoestrogene.

12. Sprovodi se prevencija mioma materice, cista, polipa i drugih formacija koje negativno utiču na trudnoću.

13. Smanjuju depresiju i anksioznost buduće majke, energiziraju telo, poboljšavaju raspoloženje.

14. Šaka semenki smanjuje osećaj gladi i žudnju za slatkišima.

Karakteristike upotrebe i oštećenja

Česta i obilna upotreba sezama postoji rizik od tromboze, razvoja proširenih vena, tromboembolije, tromboflebitisa, što će u kombinaciji sa edemom izuzetno otežati kretanje žene u trećem tromesečju.

Lekari preporučuju da ne jedete više od 30 grama susamovog semena dnevno. Naravno, tada se ne mogu zadovoljiti obećane dnevne potrebe za vitaminima, ali ga možete kombinovati sa povrćem i voćem, žitaricama, mesom i ribljim proizvodima.

Takođe, predoziranje je ispunjeno povećanjem telesne težine jer semenke susama sadrže visoke kalorijske vrednosti i masne kiseline.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR