Glas Javnosti

ZA ZDRAVA PLUĆA: Biljka koju koristimo za čaj ubija sve viruse ali samo na OVAJ način

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Žalfija je nadaleko poznata po svojim lekovitim svojstvima, ali korišćenjem na jedan poseban način možemo potpuno očistiti dom od nečistoća i bakterija.

S obzirom na to da su u ovo vreme aktuelne prehlade, ali i koronavirus koji ne posustaje, vrlo je važno da se čuvamo i da naš prostor u kome živimo redovno čistimo i dezinfikujemo. 

Žalfija je biljna vrsta poznata još od davnina po svojoj lekovitosti. U narodu je još poznata i kao kadulja, pelin, kaloper, beli džiger, slavulja. Njena lekovitost potiče od isparljivih etarskih ulja, pa je vrlo koriso njome okaditi prostor u kome boravimo, piše Agroinfo.rs 

Unsplash

Bilo da je leto ili zima, da su prozori otvoreni po ceo dan ili su zatvoreni, vazduh u našoj kući je pun raznih otrova i mikroorganizama. Ako hoćete da se rešite ovih nepoželjnih materija, pročistite vazduh u svojoj kući ili, kako bi naši stari rekli - isterajte zlo, a to ćete najbolje uraditi pomoću žalfije.

Istraživanja su pokazala da kada okadite prostoriju žalfijom, uništi se čak 94 odsto bakterija iz vazduha, a kada su istraživači ispitali vazduh sledećeg dana, on je i dalje bio čist.

Sve što treba da uradite jeste da suve listove žalfije savijete u "štapić", zapalite jedan kraj i odmah ugasite. Nakon toga ona će početi da se žari i da dimi.

Unsplash

Ako ovo budete radili svakih nekoliko dana, uradićete mnogo za svoje zdravlje. Sprečićete glavobolje, kašalj i respiratorne infekcije, smanjiti mogućnost od dobijanja raka pluća i srčanih bolesti i tretirati hronični umor i astmu. U vreme virusa, čist prostor u kome živimo je ključan za dobro zdravlje i imunitet.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR