Glas Javnosti

POVRĆE POSEBNO POGODNO ZA DIJABETIČARE: Samo pripremljen na ovaj način KARFIOL ispoljava sva svoja korisna svojstva

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Izbalansirana ishrana je vrlo bitna za zdravlje, naročito za ljude koji imaju određene zdravstvene probleme. Evo zašto je karfiol dobar za dijabetičare.

Karfiol je jedna od vrlo zdrava namirnica koja pogoduje ljudima koji imaju problema sa povišenim nivoom šećera u krvi. Dijabetičarima se posebno preporučuje da obrate pažnju na ishranu. Karfiol je po svom sastavu sličan brokoliju, vrlo zdrav i često dosta jeftiniji, piše Agroinfo.rs

Karfiol odlikuje veliki procenat vlakana što je vrlo značajno za snižavanje nivoa hoesterola i održavanje nivoa glukoze. Ima nizak glikemijski indeks, vrlo malo kalorija i zbog toga je pogodan za svaku dijetu. Odlličan je diuretik i oslobađa organizam od viška tečnosti. Učinkovitost karfiola je potvrđena i naučnim studijama, kao i generalno unošenje zelenog lisnatog povrća. Porcija i po zelenog lisnatog povrća dnevno smanjuje rizik od oboljevanja od dijabetsa tipa 2.

Način pripreme karfiola je vrlo važan

Koliko god je karfiol dobar protiv dijabetesa, jednako je važan način njegove pripreme. Svakako se ne preporučuje da ga pržite i pohujete jer će se tako izgubiti sva njegova korisna svojstva. Najbolje bi bilo obariti ga pa začiniti po želji i preliti maslinovim ujem. Začini će mu dati vrlo lep i prijatan ukus ukoliko baš i niste preterani ljubitelj ovog povrća.

Takođe, možete ga najpre obariti i začiniti, a potom staviti u pleh, preliti umućenim jajima i sa malo prezle, pa zapeći. Ovako pripremljen karfiol će biti vrlo ukusan, a posebno će pogodovati svima onima koji imaju probema sa dijabetesom.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR