Glas Javnosti

Nekoliko saveta zašto je pilates dobar za celo telo

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Pilates se poslednjih godina pokazao kao rutina vežbanja koju su odobrili slavni i koja ne samo da će koristiti vašem telu, već će i poboljšati vaš um. Vežbama za celo telo koje takođe čine čuda za mentalno vežbanje, redovni časovi pilatesa ne samo da će zategnuti i tonirati celo telo, već će i stabilizovati vaše mišiće, poboljšati držanje i povećati ukupnu snagu.

Ovaj način vežbanja utiče na um i telo, a postoji još mnoštvo razloga zašto je toliko popularan. Može se vežbati na nekoliko načina, a trenutno je  vrlo popularan pilates na spravama. Ako razmišljaš o tome da kreneš trenirati pilates, onda u nastavku saznaj zašto je toliko dobar za celo telo kao i za um.

Pilates je vežba za celo telo
Ovaj način vežbanja pokreće celo telo, razvija snagu i fleksibilnost, ali i popravlja posturu. Fokusiranost na trup, ali i celo telo, kao i povezanost s disanjem tokom vežbanja izdvajaju ovaj trening od ostalih. Ovo je jedan od razloga zašto se ovaj način vežbanja koristi kod različitih rehabilitacija, ali i zašto je popularan među atletičarima.


Smanjuje bol u leđima
Fizikalni terapeuti slažu se da pilates može pomoći kod smanjivanja boli u leđima. Kod mnogih ljudi se bol u ovom delu tela pogoršava s godinama, a izražene su ako su postojale povrede, pa vežbanje pilatesa može biti efikasan način kako olakšati bol u donjem delu leđa. U slučaju nekih povreda vrlo je važno razgovarati s doktorom pre početka vežbanja.


Pilates stvara izdužene mišiće
Redovito vežbanje pilatesa stvara izdužene, vretenaste mišiće zbog kojih će telo izgledati uvežbano, ali će i biti fleksibilno. Kod pilatesa se kombinuje istezanje i trening snage. Ovi pokreti su vrlo kontrolisani, a kombinuju se i vežbe snage. Mnoge studije su pokazale da pilates jača telo, ali i popravlja držanje tela.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR