Glas Javnosti

NE PREKRIVAJTE DEČIJA KOLICA! Evo zašto je to opasno za bebu

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Junski danu ove godine su pakleno vreli kada nisu kišni. Talas vrućine ovih dana neće prestati. Pored brojnih saveta za borbu sa vrućinom, jedan je posebno važan za bebe, a mnogi roditelji prave ovu grešku

Naime, iako možda mislite da ćete na taj način zaštititi bebu od sunca i toplote, nikada ne biste smeli da prekrivate dečja kolica ćebetom, pelenom ili nečim sličnim. Stručnjaci kažu da to može imati fatalne posledice!

Čak i veoma tanak pokrivač, poput onog od providnog muslina, može dramatično da povisi temperaturu u kolicima i poveća rizik od sindroma iznenadne smrti kod beba, prenosi Kurir.Švedski istraživači, na čelu sa pedijatrom Svanteom Norgenom, otkrili su da pokrivač od muslina ili ćebe u velikoj meri usporavaju cirkulaciju i stvaraju nepodnošljivu vrućinu.

Oni su testirali svoje tvrdnje i otkrili da je u prekrivenim kolicima koja su ostavljena na suncu temperatura za 15 stepeni više od onih koja nisu pokrivena. Pored toga što prekrivač stvara ekstremnu vrućinu, jako je teško videti šta beba radi u svakom trenutku.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP