Glas Javnosti

Nakon PADA I UDARCA GLAVE ovoj mladoj ženi se život promenio iz korena

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Dženi Ričmond tokom jednog izlaska u kojoj je popila malo više alkohola, doživela je pad, koji joj je potpuno promenio život.

Majka jedne devojčice, uživala je u ispijanju vina jedno popodne, samo par sati pre nego što je sa prijateljima otišla na komšijinu zabavu, ali kada je krenula da prelazi ulicu, spotakla se i udarila glavom u trotoar - preneo studenti.alo.rs.

U prvom trenutku pomislila je da je vino krivo za njen pad, pa je brže bolje ustala i pobegla, kako je niko ne bi video.

- Stvarno nisam želela da idem u bolnicu, jer je bilo kasno, pa sam samo otišla u krevet, malo sažaljevajući sebe - prisetila se Dženi.


Tek kada joj je sledećeg jutra muž skrenuo pažnju da joj se na glavi pojavila ogromna čvoruga, spakovala se i otišla je u bolnicu, kako bi proverila da nije dobila potres mozga.

Nažalost, zbog pandemije operacija je odlagana dva puta

- Mislila sam da sam mamurna i da imam malu glavobolju, a osim velike čvoruge nije bilo ništa previše ozbiljno. Iako sam teško otišla u bolnicu, srećna sam danas što sam to uradila. Lekari su mi saopštili da imam tumor na mozgu. Za mene je to bio veliki šok, jer nisam osećala nikakve simptome - priča Dženi, koja je odmah podvrgnuta lečenju.

Tumor se nalazio na nezgodnom mestu, pa je samim tim i operacija bila otežanana, kao i radioterapija kojoj lekari nisu želeli da je izlažu riziku.

Pet godina je Dženi dolazila na skeniranja, kako bi joj se pratile promene. Tokom pandemije 2020. godine, upućena je u bolnicu na radijaciju, ali su lekari smatrali da je operacija najbolja opcija.

- Nisam bila pod pritiskom da se operišem, ali svi smo mislili da je to najbolje rešenje. Moj hirurg je bio sjajan i opušten, tako da nisam bila pod stresom.

Zbog korone, Dženi je čak dva puta zajedno sa porodicom morala da bude u samoizolaciji.


- Lekari nisu mogli da mi kažu kako ću se osećati posle operacije, ali nisam želela ni da znam. Posle kratkog boravka na intenzivnoj intenzivnoj i standardnom odeljenju, vratila sam se kući posle nekoliko dana. Osećala sam se poprilično zbrzano, jer znam da su lekari želeli što pre da me izvuku zbog pandemije, ali sam se osećala i  poprilično ranjivo jer sam upravo imala operaciju na mozgu, a onda sam se tako brzo vratila kući - rekla je Dženi.

- Dobila sam da biram opciju lečenja, ali bi se osećala sigurnije da su mi lekari samo rekli da tako i tako moram da uradim. Operacija je uspešno uklonila sav tumor - za koji medicinski tim misli da je mogao da naraste dosta, čak i nakon njenog saznanja 2015. godine.

Ona se dobro i brzo oporavila od operacije. Često postavlja sebi pitanje, šta bi se dogodilo da nije imala taj pad, jer nikakve simptome nije imala i ko zna da li bi danas bila živa.


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP