Limun je bogat vitaminom C, a njegov sok blagotvorno deluje na naš organizam. Naročito prijatna, limunada je najjednostavniji, osvežavajući napitak, koji leti svakodnevno spremamo.
Zato vam danas donosimo recept, za nešto drugačiju i još ukusniju - crvenu limunadu!
U posudu za led stavite nekoliko bobica voća i nalijte vode do vrha. Stavite u zamrzivač na barem pola sata. Svež limun iscedite i svakako dobro pregledajte je li vam upala koštica. Ako niste sigurni hoćete li imati dovoljno soka, pre ceđenja rukom razvaljajte limun. Dodajte vodu, prirodni zaslađivač i promešajte.
U limunadu dodajte sok od zove i dobro izmešajte. U čaše stavite smrznuto voće, dodajte mešavinu limunade i zove i poslužite hladno. Voće će nakon rastapanja dati odličan ukus i promeniti boju limunade, piše Najžena.