Glas Javnosti

LJUDI U SRBIJI MASOVNO KUPUJU OVAJ LEK: Lorazepam se prodaje kao bombonice

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

U poslednje dve godine bili smo skloni bespotrebnom skladišenju prvo toalet papita tokom korone, pa onda osnovnih zivotnih namirnica kao što su ulje, šećer i brašno tokom rusko - ukrajinske krize.

E sad je na tapet došao lek lorazepam za koji kažu da vlada opsta potražnja. A da li je to tako istraživao je novinar Kurir televizija Predrag Žambok, čiji je sagovornik bio Đorđe Predić, diplomirani farmaceut piše Kurir.

- Postoji nestašica lorazemapa, naravno. Lporazepam nije antidepresiv, već ansiolitik - za osećanje napetosti, anksioznosti. Neće tableta da reši stvar. moramo u glavama da rešimo stvar - rekao je diplomirani farmaceut Đorđe Predić, te dodao:


- Ne treba se podleći pod masovnu histeriju. Činjenica je d aima dosta pacijenata kojima treba taj lek. Problem je širi i veći. Mi nemamo više ni jednu fabriku lekova našu, šta reći onda? Znači, može da nam radi ko šta hoće, kako hoće i kad hoće. Do nestašice ne dolazi prodajom ovog leka na crno, već prekomernom upotrebom ovog leka na zahtev pacijenata u odnosu na lekare. Ni njima nije lako. Opet pričam, neće tableta da reši. Moramo u našim glavama da menjamo kompletan hardver - rekao je Predić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Sasha u 07.07.2022 07:02:20 h
     0 
Ne, moramo da se rešimo onih koji nam i prave psihozu, pa nam lekovi i neće trebati...