Glas Javnosti

MOGUĆE VRAĆANJE MERA PROTIV KORONE? Evo šta kažu lekari

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da će se o vraćanju zaštitnih mera razmišljati tek ako se pojavi neki novi soj korona virusa, a da su trenutno aktivne samo podvarijante omikrona.

Tiodorović je za današnji Blic rekao da razloga za brigu nema iako je broj novozaraženih u porastu, ali naglašava da treba biti oprezan, posebno osetljive grupe.
Kazao je da bolnice nisu pune jer je broj hospitalizovanih nizak i naglasio da ne očekuje neke nagle promene, piše Blic.

„Mislim da će ovaj broj nastaviti da se ‘iscrpljuje’ i da maksimalno možemo dostići, možda, 2.000, ali ne verujem da ćemo ići preko toga“, rekao je Tiodorović.
Kako je objasnio, u Srbiji je registrovana podvarijanta omikron soja BA.5, u Evropi je rasprostranjena i varijanta BA.4 ali, po njegovim rečima, to ne menja situaciju jer se po simptomima ne razlikuju mnogo.
„Od simptoma tu je glavobolja, gubitak čula mirisa i ukusa… i bez spuštanja na pluća“, kazao je epidemiolog i dodao da je nova varijanta omikrona slična prethodnim.

On je preporučio građanima da prime treću ili četvrtu dozu vakcine, napominjući da će to najviše koristiti hroničnim bolesnicima i starijim osobama.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Sasha u 03.07.2022 06:33:54 h
     0 
Tiodoroviću, dizaču panike, jeste li zaboravili okupljanja ispred mesta gde stanujete A niste Odlično! Ne vraćajte mere i pustite ljude da dišu, pa će i oni vas.AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP