Glas Javnosti

I ZA MLADA I ZA STARE! Nikada niste čuli za nju, ali zato od nje napravite LOSION

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Zizifora je biljka koja je poznata po svojim lekovitim i ukrasnim svojstvima.

U rodu postoji više od 30 sorti biljaka. Gotovo svi uzorci sadrže ljekovita esencijalna ulja u velikim količinama - piše agroinfo.rs. 

Zizifora – univerzalna biljka za lečenje

Lekovita svojstva zizifore su neosporna, ima širok spektar delovanja i pogodna je za ljude bilo koje dobi. Korisni sastojci koje ova biljka poseduje su neophodni bebama i starijim osobama. Najčešće se koristi alkoholna tinktura i to za:

- umirujuće delovanje;

- isceljivanje;

- protiv bolova;

- kao diuretik;

- sredstvo za uništavanje bakterija.

Učinkovita je upotreba leka kod bolesti srca, uključujući infarkt miokarda, kao i za uklanjanje crevnih parazita. Takve univerzalne sposobnosti čine biljku vrlo popularnom.

Losioni pomažu u suzbijanju išijasa, zubobolje ili modrica. Kod unutrašnje upotrebu, zizifora dobro čisti telo od toksina, a ima i lekovit i smirujući učinak na zidove gastrointestinalnog trakta. Deci slabog apetita daje se mala količina supe kako bi se apetit poboljšao.

Čak i kod onih koji se ne žale na pogoršanje bolesti, preporučuje se korišćenje tinkture zizifore kao preventivnog leka. To će zasititi telo vitaminima i dati snagu u sezoni nedostatka vitamina. Njegova imunomodulatorna svojstva pomoći će da se organizam odupre virusnim i respiratornim bolestima.

Nema kontraindikacija, osim pojedinačnih netolerancija ili alergijskih reakcija. Ipak, pre upotrebe se posavetujte sa lekarom.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP