Glas Javnosti

KUTAK ZA VEŽBANJE U STANU: Evo gde treba smestiti sprave

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Navikli smo za vreme korone da vežbamo kod kuće, a ako vas mrzi da leti odlazite u teretanu, možete napraviti kutak za vežbanje u svom domu. Najjednostavnije je, naravno, onima koji imaju prostoriju viška, bilo da je u pitanju tavan, podrum ili gostinska soba. Ali, čak i kad nemate taj luksuz, prostor za vežbanje možete napraviti u dnevnoj ili spavaćoj sobi, tvrde dizajneri enterijera.

Idealno je da kutak za vežbanje napravite uz prozor ili još bolje vrata od terase kako biste imali lep pogled dok trenirate. Ako umesto na drveće, vaša terasa "gleda" na beton i druge zgrade, onda na zid stavite tapete sa opuštajućim šumskim ili morskim motivima. Teretanu ćete vizuelno odvojiti od ostatka prostorije i zanimljivom, šarenom stazom, piše Ekapija.

Vodite se pravilom jednostavnosti i devizom manje je više, pa ne pretrpavajte prostor suvišnim spravama. Ne bi bilo loše da naspram sprava postavite ogledalo u punoj visini kako biste mogli da pratite svaki pokret. Neka vam tu budu i zvučnici jer je poznato da muzika motiviše na vežbanje. Nije na odmet ni motivaciona poruka koja će vas gurati napred kad poželite da odustanete.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR