Glas Javnosti

Uz pomoć ovog trika možete da se naterate da zavolite vežbanje

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Ako ste od onih koji ne vole da vežbaju, verovatno lako pronalazite izgovore da odložite početak mukotrpnih treninga. Da "od ponedeljka ću" više ne bude vaše geslo, probajte da prevarite mozak da zavoli vežbanje. A postoji jedan trik koji vam u tome može pomoći.

Ubeđivanje sebe da ćete zahvaljujući vežbanju duže živeti ne vredi jer naš mozak to ne posmatra kao dobru ideju, već neizvesnost. I zato, umesto na dugoročne prednosti, fokusirajte se na kratkoročne, na primer, nećete se lako zamarati, spavaćete bolje, povećaćete produktivnost na poslu.

Ponavljajte to sebi svaki dan dok konačno ne prevarite svoj um da zavoli vežbanje. A kada to uradite, upotrebite sledeći trik za bolje rezultate. Nije dovoljno samo da trčite, idete u teretanu, radite sklekove, preskačete konopac i dižete tegove. Veoma je važno o čemu mislite dok vežbate, piše Ekapija.


Umesto da vam se po glavi motaju mejlovi na koje niste odgovorili ili spisak sutrašnjih obaveza, fokusirajte se na telo i uticaj vežbe na grupu mišića koje radite. Efekat će biti znatno bolji, tvrde instruktori.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR