Glas Javnosti

Koliko je konzervirano voće zdravo?

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Da li ste se ikada zapitali da li je posezanje za konzerviranim ananasom ili nekim drugim voćem dobar izbor za vaše zdravlje?

Ovde možete saznati o zdravstvenim prednostima konzerviranog voća ali i uobičajenim zabludama, a mi ćemo vam pružiti praktične savete za uključivanje konzerviranog voća u zdravu ishranu.

„Stalno slušamo – sveže je najbolje“, ali konzervirano voće može biti jednako hranljivo“, kaže Čelsi LeBlan, vlasnica „Chelsea LeBlanc Nutrition“ u Nešvilu u Tenesiju.


Konzervirano voće obezbeđuje ugljene hidrate za energiju, vlakna za varenje i vitamine i minerale koji nas održavaju zdravim.

Da li ste znali da se konzervirano voće bere u vrhunskoj zrelosti, a zatim se konzervira u roku od nekoliko sati? Ovo pomaže da se obezbedi da zadrže svoju vrhunsku ishranu i ukus kad god ste spremni da uživate u njima. Pošto su upakovane na vrhuncu svežine, možete nastaviti da jedete te sočne letnje breskve ili neko drugo voće tokom cele godine.

Baš kao i sveže i smrznuto voće, konzervirano voće je odličan izvor esencijalnih hranljivih materija kao što su vlakna, vitamini i minerali.

Prema pregledu iz 2019. objavljenom u Međunarodnom časopisu za nauku o hrani i ishrani, voće i povrće podržavaju naše opšte zdravlje i pomažu u smanjenju rizika od određenih bolesti kao što su kardiovaskularne bolesti.

LeBlank čak ukazuje na nedavni pregled iz 2020. objavljen u Nutrients koji je pokazao da povećanje unosa voća i povrća (uključujući voće u konzervi) može promovisati bolje mentalno zdravlje.


Glas javnosti/ N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR