Glas Javnosti

DEHIDRACIJA NIJE DOBRA ZA ORGANIZAM: Evo zašto je bitno da pijete dosta vode u procesu mršavljenja

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Šta voda čini našem organizmu i zašto je važno da je redovno pijemo?

Šta god da je u pitanju u procesu rada na sebi, čućete kako je bitno da pijete dosta tečnosti, ali zašto je to bitno, otkriće nam “Medicalnewstoday”.

Nega lica- pijte dosta vode; prehlada- pijte dosta vode; mršavljenje- pijte dosta vode – ali zašto je ona ključna za zdraviji izgled pogotovo kada je u pitanju treniranje i gubitak kilaže?


Glad je zavera?

Kada je u pitanju ishrana, često osećaj gladi može biti prevara na koju nas organizam navlači. Mozak je zadužen da nam signalizira kada smo siti ili gladni, ali ko bi pomislio da voda ima udela i u jednom i u drugom slučaju. Kada želimo da smanjimo porcije hrane koju konzumiramo, ali nas glad i dalje muči, dobra zamena za drugu polovinu tog obroka može biti voda, tako što će zazueti potreban prostor i pružiti nam zasićenost. Isto tako, ponekad kada osećamo glad, a malo pre toga smo jeli, često je to znak da organizam traži vodu. Pre nego što ugrabite nešto da prezalogajite u tim situacijama, popijte čašu vode i uverite se da li je glad ipak bila samo varka.

Trening

Voda je glavna stvar koju nosimo kada idemo na trening zato što ima mnogobrojne funkcije koje pruža našem organizmu kada se zamaramo. Hidratacija smanjuje rizik od stvari koje mogu stati na put dobrom vežbanju, kao što su grčevi u mišićima i umor. Zato uvek pre, tokom i posle treninga se pobrinite da unesete dovoljno vode u organizam kako biste izbegli dehidrataciju.


Dehidratacija ili manjak vode u organizmu podstiču da se ljudi mogu osećati naduto, natečeno i umorno. Nadimanje može dodati centimetre u struku osobe.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR