Glas Javnosti

Da li znate gde je bolje da čuvate čokoladu – u frižideru ili ormaru?

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Stručnjaci za bacanje hrane u InSinkEratoru istraživali su navike spremanja čokolade, i pokazalo se da mnogi nisu sigurni koji je najbolji način skladištenja – treba li čuvati čokoladu u frižideru ili ormaru.

Nakon 18.000 pretraga o načinu čuvanja čokolade, mnogi i dalje veruju da je treba čuvati u frižideru, dok drugi smatraju da je treba držati na sobnoj temperaturi.

Kako bi jednom zauvek okončali ovu dilemu, tim iz InSinkEratora napravio je analizu. Utvrdili su da većina komentara (oko 70 odsto), smatra da je ispravan način za skladištenje čokolade – frižider.

Filip Kuantrel, stručnjak za hranu iz InSinkEratora, objasnio je ko je u pravu.

„Iako mnogi misle da čokoladu treba držati na niskim temperaturama – to nije taočno! Najbolje mesto za čuvanje čokolade je hladno i suvo mesto poput ostave ili ormara na sobnoj temperaturi (između 18 i 20 stepeni Celzijusa). Čuvanje čokolade na hladnom mestu kao što je frižider može da promeni boju čokolade i izazove problem sa šećerom, koji se događa kada se čokolada pokvasi pa ona onda poprima belu boju. Iako to ne utiče na kvalitet čokolade niti je čini nesigurnom za konzumaciju, može uticati na teksturu i učiniti je manje privlačnom za jelo“, naveo je.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR