Glas Javnosti

DA LI MLEKO IZAZIVA BUBULJICE? Stručnjaci ističu jednu veoma važnu stvar koju svi zaboravljamo

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Mnogi svetski dermatolozi upozoravaju da kravlje mleko može izazvati pojavu akni, jer se smatra da veliki broj ljudi ima intoleranciju na laktozu, a da to ni ne znaju.

Zbog čega životinjsko mleko pravi problem sa aknama? 

Mlečni proizvodi sadrže veliku količinu šećera, mlečnih masti i imaju presudan uticaj na izgled kože. Dok sa druge strane sojino, kokosovo i bademovo mleko imaju povoljniji uticaj i smatra se da prečišćavaju kožu od akni i nečistoća.

Verovatno niste znali ali surutka, koja se nalazi u mlečnim proizvodima, otpušta hormon sličan insulinu koji je odgovoran za aktivaciju i proizvodnju akni. Punomasno mleko može biti bolji izbor jer se smatra da ima manju količinu surutke, za razliku od niskomasnog mleka koji je vodenaste teksture i koji koriste sportisti (koji najčešće i imaju prolem sa aknama).

Mleko koje ne izaziva masnoću kože i nepravilnosti je bademovo, a njega možete napraviti sami kod kuće veoma jednostavno. Tako da, ukoliko imate probleme sa aknama i masnoćom ne bi bilo loše da se posavetujete sa dermatologom ili prosto da izbacite kravlje mleko sa niskim procentom masti, čisto da proverite da li je to uzrok.

BONUS VIDEO: Siniša Ljepojević: Srbija je na putu svile i to je to

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR