Glas Javnosti

NAJBRŽA I NAJUKUSNIJA: Carska pita sa dimljenom slaninicom i mladim lukom - RAPSODIJA ZA SVA ČULA

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ova pita je idealna za doručak, kao predjelo ručka ili čak za večeru. Nije klasična i upravo zbog toga će vam se još više dopasti!

Iako smo navikli na slične recepte kada je u pitanju ova pita, ovaj je drugačiji i daje potpuno novi doživljaj!

Za pitu vam je potrebno 3 jajeta, 2 čaše (250 ml) brašna, 1 čaša gustog jogurta, 1 čaša mleka, 1 kesica praška za pecivo, 60 ml ulja, 300 g sira, 150 g dimljene slanine, 1 sveža ljuta, papričica, tri manja kisela krastavčića,2 struka mladog luka.

Kako piše portal najzena.rs, sir, papriku, slaninu i luk iseckati na kockice. U vanglicu razbiti jaja, dodati ulje, pa, žicom za mućenje, umutiti sve zajedno. Sipati jogurt i mleko i lepo sjediniti.

Ubaciti brašno sa pecivom i žicom umutiti, da nema grudvica.

Na kraju dodati iseckani sir, slaninu, luk i ljutu papričicu, pa kašikom, dobro promešati kako bi se sve lepo sjedinilo.

Pleh podmazati uljem ili obložiti papirom za pečenje, pa sipati pripremljenu smesu i staviti da se peče, u prethodno na 190 stepeni.
Pečenu pitu izvaditi, pokriti krpom i ostaviti da se prohladi. Prohlađenu pitu iseći na kocke i poslužiti.

Prijatno!

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR