Glas Javnosti

Novi trend generacije Z je odlazak na spavanje u DEVET SATI

Život
Autor: Glas javnosti

U poslednje vreme, pripadnici generacije Z sve više prelaze na raniji odlazak na spavanje kako bi poboljšali svoje opšte zdravlje.

Razgovori sa članovima ove generacije otkrivaju da mnogi od njih sada ciljaju da budu u krevetu do 21 sat kako bi obezbedili punih devet sati sna. Ovaj novi trend nije samo promena u rasporedu, već i prilagođavanje noćnih aktivnosti i društvenih obaveza.

Jedan od primera ovog trenda je Joiface Bar u njujorškom East Village-u, koji je nedavno organizovao odbrojavanje za Novu godinu u 20:00, omogućavajući ljubiteljima noćnog izlaska da budu u krevetu do 23:00. Ova praksa postaje sve zastupljenija, posebno među mladima od 18 do 35 godina, koji primećuju direktnu vezu između kvalitetnog sna i opšteg blagostanja.


Analiza korisnika pametnih kreveta Sleep Number, kako prenosi Vall Street Journal, otkriva da je prosečno vreme odlaska na spavanje za ljude između 18 i 34 godine 22:06 uveče tokom januara ove godine. Ova promena u noćnim rutinama ima pozitivan uticaj na živote mladih ljudi.

Ema Kraft, studentkinja na Kalifornijskom univerzitetu u Berkliju, deli svoje iskustvo ovoj novoj navici. Ona tvrdi da se oseća bolje od kada je usvojila raniji raspored spavanja, ističući važnost noćnog odmora za mentalno i fizičko zdravlje. I drugi, poput Madelin Sugg, 25, primećuju koristi od ranijeg odlaska na spavanje, uključujući manje stresa, anksioznosti i bolje finansijske navike.


Istraživanja takođe pokazuju da generacija Z konzumira manje alkohola u poređenju sa prethodnim generacijama. Psihijatar zavisnosti, dr. Akhil Anand, sugeriše da ova promena može biti posledica promene stava prema alkoholu kao depresantu koji može uticati na mentalno zdravlje. Umesto toga, čini se da se mladi okreću alternativama, poput konzumiranja kanabisa, kako bi smanjili stres.

U zaključku, ova nova tendencija među pripadnicima generacije Z ukazuje na svest o važnosti sna i promeni životnih navika radi poboljšanja opšteg blagostanja.

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR