Glas Javnosti

Eko dom od slame i drveta: Bračni par oduševio sve

Život
Autor: Glas javnosti

Mladi bračni par odlučio se da sagradi održivi dom svojih snova. Reč je o tradicionalnoj kući od drveta i slame.

Postoji i "Strawbale Dream Home“ film koji prati izgradnju eko kuće Adama i Sijena u Viktoriji, u Australiji. To je zadivljujuća tradicionalna kuća sa drvenom konstrukcijom koja kombinuje drvenu stolariju, balu slame i klip.

Ovaj par "zrači svesrdnom ljubavlju koju su ulili u dizajniranje održivog doma svojih snova, a zatim ga izgradili", objašnjavaju autori videa.


Pre sedam godina oni su stvorili svoj prvi dom, ručno rađen tzv "kontejner", a kako se još navodi u opisu videa, njihov novi dom je još posebniji.

O njihovom četvorogodišnjem poduhvatu gradnje doma je snimljen film. Njihova priča je uključivala rođenje njihovog prvog deteta, ali i smrt bliskog člana porodice. Sve se stapa i prepliće u priču o radosti, bolu u srcu, povezanosti sa zajednicom, frustraciji i ljubavi koja je postala deo strukture kuće kao i slama, klip i drvo.


Pored izrade, prelepe estetike i čiste prirodnosti ove zgrade, nekretnina je jako urbana. Ne možete videti toliko prirodnih zgrada u ovom okruženju. Možda će se u budućnosti videti više ovakvih eko kuća napravljenih korišćenjem prirodnih tehnika gradnje osvetliti otpad i toksične materijale koji su tako rasprostranjeni u današnjoj gradnji kuća.
"Ova kuća sa drvenom konstrukcijom služi kao inspiracija na mnogo lepih načina, kao i njeni vlasnici, graditelji Adam i Sijena", zaključuje se u objavi.

Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR