Glas Javnosti

Hobi je pretvorio u biznis od 6 cifara: Počeo da se bavi nadgrobnim spomenicima za kućne ljubimce

Život
Autor: Glas javnosti

Nešto više od godinu dana trebalo je Rodniju Meltonu da ostvari dodatni prihod koji mu je donosio zaradu ispisanu sa šest cifara, nakon što je u martu 2021. rešio da počne da se bavi nadgrobnim spomenicima za kućne ljubimce.

Melton je inače bio stalno zaposlen u kompaniji specijalizovanoj za veterinarske usluge – Mars pet ker kao šef održavanja. Uz to, iz hobija se bavio poslovima u kojima je koristio beton i kamen.

U tom trenutku, u svojoj radionici iza kuće u gradiću Alma u Arkanzasu, imao je i mašinu za graviranje vrednu 15.000 dolara. 

Isprva je Meltonu trebalo dva do tri dana da izradi iz kalupa nadgrobni spomenik, a potom još pet sati – da završi sa graviranjem. A onda je njegova žena došla na ideju da počne da koristi i epoksidnu smolu.

Prihodi su počeli da rastu, a Melton je uložio deo zarade i ušteđevinu kako bi za 51.500 dolara kupio još alata (granitnu testeru, dleto) i mašine za peskiranje i lasersko graviranje.

Sa svakim novim alatom i sa svakom novom mašinom smanjivalo se vreme koje mu je bilo potrebno da bi napravio nadgrobni spomenik za kućnog ljubimca.

U trenutku kada je samo u maju 2022. njegova prodavnica nadgrobnih spomenika donela skoro 20.000 dolara, Melton je rešio da napusti svoj stalni posao, na kom je provodio 60 sati nedeljno, prenosi CNBC.

Glas javnost/B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR