Glas Javnosti

SODA BIKARBONA KLJUČNA U ČIŠĆENJU: Otčepite i očistite sudoperu uz samo dva proizvoda

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Soda bikarbona (natrijum bikarbonat) je osnovna kuhinjska namirnica koja može učiniti čuda za čišćenje odeće, uređaja, pa čak i odvoda kada su začepljeni.

Prirodno mineralno jedinjenje, soda bikarbona može da rastvori mineralne naslage i organske materijale kao što je mast. Soda bikarbona ima blaga dezinfekciona svojstva u borbi protiv bakterija i gljivica koje izazivaju neprijatan miris.

Redovno čišćenje sodom bikarbonom može sprečiti začepljenje. Pre upotrebe hemijskih sredstava za čišćenje odvoda ili rastavljanja sifona za odvod, pokušajte sa sodom bikarbonom da vidite da li radi.


Zagrejte vodu do ključanja, sipajte malo deterdženta za suđe u odvod i pažljivo sipajte ključalu vodu u odvod. Tečnost za pranje sudova će pomoći u rastvaranju masnih začepljenja.

Sipajte jednu šolju sode bikarbone u odvod. Za ovo možete koristiti mernu čašu ili levak ako imate manji odvod koji otežava sipanje direktno u odvodni otvor.

Sipajte jednu šolju destilovanog alkoholnog sirćeta u odvod. Soda bikarbona je alkalna supstanca, a sirće je blaga sirćetna kiselina. Kada se to dvoje pomeša, oni reaguju da se neutrališu.

Nakon što šuštanje prestane, sačekajte pet minuta. Iskoristite ovo vreme da zagrejete dve šolje vode do ključanja. Isperite odvod ovom dodatnom ključalom vodom.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR