Glas Javnosti

TRIKOVI U KUHINJI: Izbegnite najčešću grešku koju pravite dok razbijate jaja

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Ako tražite ljusku u jajetu nakon razbijanja, problem može da bude u načinu na koji to činite, poručuju naučnici.

Kuvari razbijaju jaja kao od šale, baš kao i bake koje mogu da naprave tortu od tuceta jaja zavezanih očiju, ali ako se setite svojih početaka, uvidećete da nije uvek bilo lako, piše N1.

Bez obzira na godine iskustva, i dalje se zna potkrasti pokoja ljuska koju nonšalantno izvadimo kao da se nije ništa dogodilo. Uzrok krhotina u tanjiru nije u nedostatku koncentracije, nego čista fizika.


Naučnici su „presudili“ u korist ravnih radnih ploča jer razbijanje jaja na ivicama šerpi, špreta ili tiganja zapravo gura ljusku u belance.

Ako želite da smanjite rizik od sitnih komadića u doručku, najbolje je staviti čist papirnati ubrus na radnu površinu, razbiti jaje i palčevima razdvojiti ljusku. U videu pogledajte kako to izgleda, piše Pun kufer.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR