Glas Javnosti

SVAKI ODELJAK IMA SVOJU OZNAKU: Znate li čemu služi treći odeljak u posudi za prašak na veš mašini?

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Svaka veš mašina ima posudu u koju stavljamo detardžent za pranje i omekšivač. Posuda se obično nalazi na gornjoj levoj strani mašine i ima tri odeljka. Pitanje je znate li za šta svaki od ta tri odeljka služi?

Odeljci su označeni simobolima I, II i cvetom ili slovima L i R. Cvet ili slovo R nalaze se na odeljku u koji stavljamo omekšivač. Simboli I i II i slovo L nalaze se na odeljcima u koje stavljamo sredstvo za pranje rublja, piše Zadovoljna.hr.

A kada punimo koji odjeljak? Nakon kupovine mašine za veš važno je da dobro pročitati uputstvo u kojima je sve detaljno objašnjeno.


Ipak, za sve one koji bi odmah sad da dobiju odgovor na pitanje kada se puni koji odeljak (ili potvrdili svoje znanje) donosimo ga u nastavku.

Najčešće prilikom pranja rublja koristimo dva odeljka, onaj sa simbolom I i sa cvetom. U te odeljke stavljamo prašak ili tečni detardžent i omekšivač.

Treći odeljak označen simbolom II puni se kada koristimo program koji uključuje i pretpranje, koji se koristi za čišćenje jako isprljane odeće.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR