Glas Javnosti

Soda bikarbona i prašak za pecivo imaju ROK TRAJANJA, a ovako možete to id a proverite

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ova dva praška imaju jako dug rok trajanja, ali ipak nisu večni. AKo dugo stoje u vašoj kuhinji i želite da ih istestirate, možete uraditi sledeće.

Što se tiče praška za pecivo, sve što treba da uradite jeste da dodate 1/4 kašičice praška u pola šolje vruće vode. Prašak će odmah zapeniti ako je još uvek dobar za upotrebu.

Ista metoda može da se koristi i kod sode bikarbone, s tim što je njoj potrebna kiselina kako bi se izazvala reakcija, pa pre nego što dodate sodu bikarbonu, u vruću vodu dodajte par kapi sirćeta. Isti slučaj je kao i sa praškom za pecivo – ako soda odmah zapeni, onda je dobra za upotrebu.



Ako ne vidite balončiće, onda je vreme je da posetite prodavnicu i kupite nova pakovanja. Ako vidite sasvim malo pene, onda je moć ovih dodataka oslabila.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR