Glas Javnosti

SERIJA "ROBIN HUD" SNIMAĆE SE U SRBIJI: 10 epizoda na različitim lokacijama

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Prestižna dramska serija "Robin Hud" snimaće se na teritoriji Srbije, u produkciji English/Glenn Media i Balkanicmedia, u PFI Studios u Beogradu i na lokacijama širom naše zemlje, objavljeno je na NATPE konferenciji u Budimpešti.

- Srbija se pozicionirala ne samo kao dobra lokacija za snimanje već i kao pouzdan partner u produkciji. Podsticajne mere, uz veoma konkurentne cene produkcije i izuzetno profesionalne i iskusne ekipe koje rade na projektima čine Srbiju jednim od najboljih izbora za snimanje u Evropi - navodi se u saopštenju.
Autentična dramska serija od deset epizoda predstaviće najrealističniju varijantu Robina Huda dosad, smeštenu u pozadini okrutne, korumpirane i misteriozne srednjovekovne zemlje. Predstaviće mitski period istorije, kada je Engleska bila prekrivena šumom, a stara paganska verovanja su bila pobijena snagom normanskog mača. U ovoj veoma mračnoj i opasnoj tački istorije, zagonetni Robin i njegovi divlji odmetnici bili su srednjovekovni osvetnici.- Želeo sam da pokažem svetu pravog Robina, te sam istražio originalne balade i zapise o pravosuđu iz 12. i 13. veka koji još uvek postoje. Oni otkrivaju daleko privlačniju i opasniju figuru Robina, koji je grub, autentičan i duboko ukorenjen u istoriji. Ova verzija Robina Huda biće poput "Vikinga" i "Birmingemske bande" - objašnjava kreator serije Džonatan Ingliš.
Program će delom biti finansiran iz srpskog podsticajnog programa, koji vodi Ministarstvo kulture Srbije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP