Glas Javnosti

SAVETI ZA NAJBOLJE FOTKE NA INSTAGRAMU : Ova pravila će privući još pratilaca

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Instagram je najpopularnija društvena mreža koja je istovremeno i full time zanimanje mnogih ljudi. Ljudi širom sveta svakodnevno postavljaju fotografije kako bi na što bolji način predstavili svoj život, zanimanje ili biznis kojim se bave.

Poza koja vam najviše odgovara

Instagram modeli koriste određene poze koje njihovu figuru čini izduženijom, a njihovu sliku interesantnijom. Otkrićemo vam neke od njih, a vi izaberite one Instagram poze koje vam najviše odgovaraju.

Izgledajte više - ukrštene noge ili blagi iskorak

Ukoliko želite da izgledate više, kada pozirate za fotografiju, napravite razmak između nogu i jednu nogu stavite preko druge kako bi bila bliže kameri.

Istaknite svoju figuru varijacijom ove poze i jednu nogu stavite ispred ili sa strane, suprotnu ruku stavite na kuk a drugu opružite uz telo. Trik koji mnogi koriste kako bi ispali još viši je stajanje na prstima.


Slika za Instagram u hodu - za spontan izgled

Ovo je u poslednje vreme jedna od omiljenih poza fashion blogerki, koja osim što ističe figuru, izgleda spontano i prirodno.

Ova poza je malo teža da se izvede, pa će vam trebati malo vežbe kako bi je savladali. Možete je izvesti na dva načina.

Prvi je da pravite lažan korak i prebacujete težinu tela sa jedne noge na drugu, tako da idete korak napred pa korak nazad. Ovo može izgledati neprirodno, pa ukoliko vam ne pođe za rukom možete probati drugu metodu kako bi dobili željenu sliku piše Ona.rs

Drugi način za pravljenje ove fotografije je da stvarno koračate usporeno, trudeći se da izgledate što prirodnije.

Nemojte gledati direktno u kameru, nego ka dole ili u stranu, kako bi slika ispala kao da niste ni svesni da vas neko fotografiše. Ovu sliku možete napraviti dok prelazite ulicu, hodate trotoarom ili iz profila ispred neke jednobojne pozadine.


Kada birate pozadinu za svoju fotografiju i lokaciju na kojoj ćete se slikati izbor mesta je veliki i zavisi od vaših ličnih preferencija. Možete se odlučiti za slike za Instagram u prirodi, restoranu ili kafiću, slike na ulicama grada, na plaži ili jednostavno jednobojan zid u svom domu.

Koju god lokaciju da ste izabrali slika može ispasti profesionalno i "vredno Instagrama" ukoliko vodite računa o sledećim stvarima.

Pozadina za Instagram slike - pravilan kontrast boja

U zavisnosti šta želite da istaknete na vašoj fotografiji možete birati razičite pozadine kako bi najbolje uspeli u tome. Ukoliko vam je glavni fokus odevna kombinacija, kako bi je istakli, boju u pozadini fotografije treba da uskladite sa bojom ženske odeće na vama.

Na primer ako na sebi imate majicu jarke boje, pozadina bi trebalo da bude neutralna, kako bi se napravio kontrast. Možete stati isped jednobojnog zida ili neke druge neutralne pozadine i iskoristiti neku od poza koje smo prethodno naveli.

Osvetljenje - koristi svetlo na pravi način

U većini sličajeva razlika između dobre i loše Instagram slike je upravo u osvetljenju, pogotovo ako je slikana mobilnim telefonom a ne profesionalnim aparatom. Prirodno svetlo održava balans između svetlosti i senke na fotografiji, fotografija izgleda oštrije i profesionalnije, a vi izgledate prirodnije.

Posledica veštačkog svetla je pojava piksela, lošiji kontrast, bleđa i generalno slika lošijeg kvaliteta. Zato sledeći put kada se budete slikali, vodite računa o osvetljenju i izbegavajte korišćenje blica na telefonu.

Međutim i sa prirodnim osvetljenjem treba biti oprezan. Kada svetlo direktno pada na vas, boje na fotografiji se mogu izgubiti, kao i kada se svetlo nalazi direktno iza vas. Za portrete je najbolje prirodno svetlo koje pada sa jedne strane lica, kako bi se dobila dubina.

Najbolji deo dana za fotografisanje slike za Instagram po prirodnom svetlu je Golden hour - sat vremena nakon izlaska sunca i sat vremena pred njegov zalazak, čije osvetljenje će slici dati tople nijanse.


Obrada slike je pola posla do savšenosti

Da li ste znali da je obrada fotografija neizbežan korak ukoliko želite profesionalnu sliku za instagram?

Nakon što ste napravili željene slike za Instagram story možete ih dodatno urediti kako bi izgledale što profesionalnije. Iako na mobilnim telefonima postoje filteri i efekti koje direktno pri slikanju možete koristiti, obradom u aplikacijama i programima možete prilagoditi kontrast, boje, jačinu senke, oštrinu, svetlost i ostale neophodne stavke svojoj fotografiji.

Aplikacije za slike na Instagramu su jednostavne za korišćenje i ne zahtevaju puno vremena. Možete koristiti već postojeće efekte u aplikaciji ili sami sve parametre podesiti ručno.

Pazite da ne preterate sa obradom fotografija, kako bi izgledale što prirodnije i kako bi boje bile što realnije. Extreme Intimo na svojim fotografijama prikazuje realne boje svojih odevnih komada, kako bi svako dobio pravu sliku o njima.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP