Glas Javnosti

RASOL KAO LEK ZA SVE: Ublažava mamurluk i jača imunitet

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Konzumiranje soka od kiseloga kupusa, poznatog kao rasol, naročito se preporučuje zimi.

Tokom kiseljenja kupus ispušta tečnost koja sadrži velike količine vitamina B, C, E i K, ali i minerale poput kalijuma, kalcijuma, fosfora, sumpora, gvožđa, bakra, cinka i magnezijuma.

Rasol je odličan za probavu i jačanje crevne flore. Dobre bakterije koje nastaju u rasolu tokom fermentacije unose balans u crevnu floru i održavaju je zdravom, prenosi N1.


Konzumiranje se posebno preporučuje tokom hladnijih meseci. Jesen i zima sa sobom donose razne bakterije i viruse koji izazivaju zdravstvene probleme, a rasol je prepun supstanci koje jačaju imunitet, prenosi 24sata.hr.

Ako ste popili previše alkohola, mamurluk ćete ublažiti rasolom. On će nadoknaditi izgubljene elektrolite i pomoći u hidrataciji organizma.

Takođe, aktivira proteine koji pomažu u apsorpciji kalcijuma, čoveku neophodnog minerala koji hrani kosti. Rasol je niskokalorična namirnica, a istovremeno sadrži mnogo vlakana i vitamina pa  deluje kao probiotik. Odličan je dodatak ishrani i tokom dijete.

BONUS VIDEO


FRISTAJLERU"

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR