Glas Javnosti

PRONAĐENA PISMA HITLEROVOG LEKARA: Otkrivaju čega se najveći diktator plašio

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Pisma pokazuju Hitlerov strah od ozbiljne bolesti, objavili su nemački mediji.

Švajcarski potomak jednog od lekara Adolfa Hitlera objavio je detalje pisama koji pokazuju kako je doktor lečio nacističkog diktatora.

- Ako je nešto loše, apsolutno moram znati - rekao je Hitler doktoru nakon njihovih prvih konsultacija u maju 1935. godine.

Hitlera je tokom deset godina lečio Karl Oto fon Eiken, nemački specijalista za uho, nos i grlo.

Pisma od doktora rođaku otkrio je Robert Doepgen, lekarov pra-praunuk, koji ih je pronašao prilikom istraživanja porodične arhive za školski projekat.

Britanski istoričar Ričard Evans, specijalista za nemačku istoriju, potvrdio je autentičnost pisama prenosi Klix.ba

List navodi da pisma pokazuju i značaj koji je Hitler pridavao svom glasu, koji je koristio u govorima da bi dobio podršku svom režimu.


Jedna operacija uklanjanja polipa odložena je radi Hitlerovog govora, kaže se u pismima, kako je Von Eiken savetovao Hitlera da mora da odmori glas nakon zahvata.

U svojim pismima, Von Eiken nikada nije doveo u pitanje da je lečio čoveka čiji su postupci doveli do toga da su milioni ljudi ubijeni u Holokaustu i Drugom svetskom ratu.

List navodi da je na pitanje ruskih islednika nakon rata zašto nije ubio Hitlera, Von Eiken rekao: "Ja sam bio njegov doktor, a ne njegov ubica."

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR