Glas Javnosti
Posta

PREDNOSTI PUTOVANJA SA PREDAHOM : Da li će ovako izgledati putovanje u budućnosti

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Sporo putovanje podstiče putnike da duže ostanu na odredištu, putujući laganim tempom. Odlukom da usporite i doživite jednu zemlju na pravi način, činićete dobro i sebi i drugima.

Ušteda

Prva i najočiglednija prednost sporog putovanja je mogućnost uštede novca. Kada putnik pokuša da poseti tri velika grada svake nedelje velikom brzinom povećava troškove putovnja, jer svaki put kada se preseli u novi grad, mora da plati prevoz do i od železničke stanice ili aerodroma, avionsku ili voznu kartu do nove destinacije, a onda i smeštaj na krajnjem odredištu.

Zaštita životne sredine

Ne može se poreći da putovanje avionom ima negativan uticaj na planetu. Avioni imaju potencijal da izazovu hemijske reakcije i atmosferske efekte koji zagrevaju planetu zbog velike nadmorske visine na kojoj se oslobađaju. To jednostavno znači da moramo pronaći održive alternative vazdušnom saobraćaju gde je to moguće da bismo ublažili uticaj na planetu.

Jedna takva alternativa je kopneni transport. Sporo putovanje pruža mogućnost da preskočite brzi let do daleke destinacije i da se autobusom ili vozom odvezete do obližnjeg grada ili zemlje prenosi 24sedam

Odabir sporog putovanja u odnosu na jurnjavu po zemljama znači provesti više vremena na svakom mestu. Sa vremenom da se opustite na destinaciji umesto da jurite sa jednog mesta na drugo, imate šansu da doživite jedinstvena i nezaboravna iskustva, upoznate običaje, navike i sve zanimljivosti vezane za zemlju i narod među kojim ste.


Možete završiti nešto dodatno za posao ukoliko ste zaboravili 

Rad na daljinu polako ali sigurno postaje budućnost dobrog dela profesija. Pruža idealnu ravnotežu između posla i privatnog života, mogućnost putovanja svetom i maksimalnog iskorištavanja slobodnog vremena dok i dalje zarađujete za život. Međutim, kada radite na daljinu, nije moguće putovati na isti način kao kada ste na jednonedeljnom ili dvonedeljnom odmoru.

Da bi se i dalje fokusirali na rokove, pridružili se Zoom pozivima i pružili očekivane rezultate, putnici moraju biti realni. Sporo putovanje je odličan način da osigurate da još uvek imate vremena da doživite odredište u satima kada niste na „poslu“.

Nova poznanstva

Putovati brzo znači videti više sveta za kraće vreme, ali putovati polako znači doživeti više sveta. Putnici koji odluče da uspore i ostanu na destinaciji duži period imaju priliku da uspostave veze sa lokalnim stanovništvom.

Mogu da razgovaraju sa meštanima u lokalnim restoranima, upoznaju svoje komšije, pa čak i da se povežu sa drugim putnicima koji takođe pokušavaju da dožive autentično iskustvo na novom mestu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP