Glas Javnosti

VREME JE ZA LETOVANJE A PARTNER NE ŽELI SA VAMA : Da li je to razlog za razlaz?

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Mnogi parovi idu zajedno na letovanje, čak to vreme iskoriste za mnoge zajedničke avanture i učvršćivanje veze, a šta kada ne želi ipak partner da ide sa vama?

Ne verujete mu dovoljno, ne verujete da vas voli, jer ako vas voli, zašto, pobogu, želi da se bilo kada razdvaja od vas? 

Odlazak sa društvom na more bez partnera se nekima čini kao beg u slobodu. U glavi pravite razne scenarije kako će vas partner varati na svakom koraku dok vi provodite dane u očaju. Ali, ovde nije problem u partneru, već u vama, odnosno u tome kako gledate na svog partnera i vašu vezu.

Ako na partnera gledate kao na nekoga za koga mislite da inače, kada god vi niste, tu flertuje ili vas vara sa drugima, onda ste u vezi sa pogrešnom osobom - osobom za koju ste očigledno uvereni da nema nikakvo poštovanje prema vama i vašoj vezi, a samim ostajanjem u vezi ispada da vi nemate poštovanja sami prema sebi.

 

Na TikToku postoji bezbroj videa koji prikazuju šta misle i šta rade devojke čiji je dečko sa svojim društvom otišao na odmor. Bilo da je ovo karikiranje situacije ili verodostojni prikaz toga kako se te osobe osećaju, maliciozni komentari samo pogoršavaju stvari. Oni iskreni saveti i komentari koji smiriju situaciju uglavnom izostaju piše Telegraf

Na forumima je drugačije, ljudi dele svoje konkretne siuacije i obrazlažu stvari do detalja, pa smo tako naišli na sledeći primer.


- Ne, ne treba da brinete, osim ako nemate razloga za to. Ako on nije neko ko inače vara, a siguran sam da biste do sada znali. Pustite ga da ode, a vi se zabavite sa svojim prijateljicama. To što se osećate prijatno u vašoj vezi pokazuje mnogo i dobri momci to poštuju.

Ono što možda vama zapravo smeta je to što ovo solo putovanje doživljavate kao znak da partner nije baš vezan za vas, odnosno ne u meri u kojoj biste vi želeli da bude. Jedna članica foruma "Quora" daje sledeće obrazloženje, zbog kog ćete se zaista zapitati kako vi vidite sebe u odnosu u kom ste.

- Nezavisnost ne ubija vezu i nije nekompatibilna sa privrženošću. Tvoj dečko može da putuje solo, a da te i dalje voli i želi da bude sa tobom. Trenutno je moj partner na putovanju na Tajlandu, ja sam odlučila da ne idem. On će se zabavljati, bez sumnje, i mi bismo se zabavili da idemo zajedno, ali ja ne moram da idem s njim. Sledeće godine ću provesti nekoliko nedelja u Oslu, ali ni on ne mora da ide sa mnom. Još uvek se volimo i još uvek smo čvrsto vezani jedno za drugo. Isto važi i za tebe i tvog dečka. Zašto ne istražiš sopstvenu nezavisnost? Mogla bi, upravo sada, da zakažeš putovanje negde gde želiš da odeš. Možda voliš sunce i pesak, ili želiš da odeš u Belgiju, ili Maroko, ili u fensi švajcarski planinski spa-hotel, ili da planinariš. Bukvalno te ništa ne sprečava da ovo uradiš, a i ti ćeš (verovatno) osećati isto prema svom dečku kada se vratiš. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP