Glas Javnosti

POSTOJI JEDNOSTAVAN TRIK ZA SREBRNI NAKIT : Kada potamni da se vrati stari sjaj

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Srebrni nakit je redak po tome da često usled pranja ruku ili kontakta sa vodom promeni boju posle nekog vremena. Šta uraditi kada se to dogodi, a da ne morate da kupujete novi.

Sve što je potrebno jeste da pomešate sodu bikarbonu sa malo mlake vode i da napravite pastu. Zatim, uzmite meku četkicu za zube, nanesite pastu na srebrni predmet i lagano trljate.

Srećom, postoje načini da ih očistite i vratite im sjaj koji su imali pre prirodnog procesa oksidacije.

Nakon toga ostavite pastu da deluje nekoliko minuta, a zatim srebro obrišite vlažnom krpom i obrišite finom krpom od mikrofibera da biste dobili sjaj.


Drugi način čišćenja

Pomešajte toplu vodu i nekoliko kapi deterdženta za pranje sudova (ili šampona za bebe). Nakon toga potopite nakit ili predmet koji želite da očistite u ovaj rastvor na deset minuta. Uzmite četkicu za zube i nežno istrljajte komad nakita ili predmet koji ste potopili. Isperite toplom vodom, a nakon toga istrljajte krpom ili peškirom i ostavite da se osuši piše 24sedam

Za čišćenje srebrnog nakita možete da iskoristite i aluminijumsku foliju. Potrebno je da je isečete na trake, a zatim da je stavite u posudu, posolite prko, stavite nakit na vrh, a zatim ponovo foliju i preko so. Nakon toga, sve to prelijte vrelom vodom i ostavite oko pet minuta da odstoji. Nakit isperite hladom vodom i dobro osušite.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR