Glas Javnosti

Ovo ulje pomešate s vodom i time zalijete cveće, bujaće kao ludo cele godine

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Kada je u pitanju nega biljaka i cveća, sve češće se pominje jedan proizvod koji na prvi pogled nema veze sa tim, ali mnogi tvrde da izuzetno deluje.

Svaki cvet zahteva različitu negu, a o tome je najbolje raspitati se kod prodavaca gde ste kupili određeni cvet. Naravno, kada kupite biljku, želite da bude lepa i da buja tokom cele godine, ali često je to teško postići.

Na društvenim mrežama u jednoj se grupi razvila rasprava o tome šta se može učiniti da cveće buja, raste i pravilno se razvija tokom cele godine, a mnogi su u komentarima dali jedan odgovor – ricinusovo ulje.


Ljubitelji cveća su istakli da sve što treba da uradite je da dodate kašičicu ricinusovog ulja u litar i po vode sobne temperature. Čvrsto zatvorite bocu i zatim je snažno protresete. Pre zalivanja ulje treba dobro pomešati s vodom kako ne bi oštetilo korenje biljke. Nakon snažnog protresanja boce, cveće odmah prelijte vodom. Dodatni savet je i da, ako biljka cveta jednom godišnje, onda jednom godišnje zalijete cveće tako napravljenim rastvorom.

Ako stalno cveta, jednom mesečno to cvijeće zalijevajte otopinom i to je zapravo to. Jeste li isprobali?


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR