Glas Javnosti

OVO SVAKI SRBIN TREBA DA ZNA! Lajoš Taloci u svom dnevniku otkrio ISTINU O HRVATIMA

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Lajoš Taloci bio je mađarski istoričar, političar i diplomata i jedan je od brojne ekipe istoričara koji su radili na formiranju albanske nacije po planovima Austrougarske.

Taloci, sekretar bečkog arhiva i istoričar, zapisao je u svom dnevniku:

-I tako smo mi ( Vatikan i Bečki dvor ) 1836. godine počeli da stvaramo hrvatski narod.

Hajnrih Benhaus, glavni kartograf Austrijskog carstva, objavio je 1846. godine etnografsku kartu Austrijskog carstva sa podacima da je na pro­storu današnje Hrvatske živelo dva miliona šeststo četrdeset tri hiljade (2,643.000) Srba i osamsto trideset šest hiljada (836.000) Hrvata.

Godinu dana kasnije, Benhaus je objavio etnografsku kartu bal­kanskog dela Osmanskog carstva, koja svedoči da je na prostoru današnje Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine živelo 99% Srba, dok su onaj preostali jedan procenat činili “pripadnici ostalih narodnosti, nacionalnih manjina i etničkih grupa”, bez ijednog Hrvata jer su oni, kako su pokazali izloženi primeri, na tome prostranstvu bili “nepoznata vrsta”.

Sve što se u narednom veku dešavalo sa Srbima zatečenim u rimokatoličkom okruženju, utemeljeno je na genocidnoj odluci svehrvatskog rimokatoličkog kongresa koji je septembra 1900. godine propisao kao obavezu da do kraja 20. veka sve što je u Hr­vatskoj mora biti hrvatsko, a sve što je hrvatsko mora biti rim­o­katoličko.

Podrazumeva se da je takva odluka mogla biti donesena samo po nalogu i pod zaštitom Svete Stolice poznatije kao Vatikan.


BONUS VIDEO: Vesna Rivas ispričala psihoterapeutu šokantne detalje o svom životu...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR